Aleksa

Toga dana Aleksa je kao i uvek došao umoran sa posla, skinuo sako, bacio ga na pod, izuo se i izvalio u omiljenu fotelju. Žena je dotrčala do njega, zagrlila, osmehnula se i odmah otrčala do kuhinje da mu stavi kafu… Da, takva je bila ona, svaki put kada Aleksa uđe u kuću, sva umiljata, nasmejana i srećna.
Šaltao je kanale na televizoru kada krajičkom oka opazi siluetu čoveka na balkonu! Ustao je, razgrnuo zavesu a pred njim je stajao potpuno nag muška.ac, plačućim glasom upita Aleksu da ga pusti u stan… Aleksa otvori vrata, muška.ac uđe i on mu na brzinu ispriča kako je dospeo na njihov balkon, kaže, bio je kod komšinice na šestom spratu kada u stan upade njen muž i da ga ovaj ne bi uhvatio, on je skočio na Aleksin balkon i sada ne zna kako će dalje… Aleksa, inače i sam iskusan švaler koji je prošao mnogo toga, sažalio se na muškarca. Dao mu je nešto svoje odeće da obuče, tiho ga (da žena ne čuje) ispratio do ulaznih vrata i poželeo mu sreću.
Seo je u svoju omiljenu fotelju, uzeo daljinski i zamislio se. Osetio je miris kafe, okrenuo se, pogledao ženu i zamišljeno je upitao:
• Je li ženo, a kada su na našoj zgradi dozidali šesti sprat????

Glasova: 97, Ocena: 4.21


« Prethodni vic Sledeći vic »